Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator Artic Cat Alterra 700i | Topštvorkolky

Domena: topstvorkolky.sk

Menu

Atraktívny moderný dizajn s agresívnym vzhľadom najlepšie vystihuje túto značku ako aj model Artic Cat Alterra 700. O osvetlenie sa starajú vysoko svietivé halogénové a LED svetlomety. Podvozok a motor posúva jazdné vlastnosti na úplné novú úroveň. Inovatívne prístupy, zlepšovanie pohodlia v kombinácii s vylepšenou ergonómiou ovládania, nová geometria prednej nápravy, to všetko zabezpečuje presnosť riadenia a lepší zážitok z jazdy. Arctic Cat vyvinul od základu nový vysokovýkonný motor s 695 ccm EFI. Výsledky práce hovoria sami za seba, zníženie spotreby o 25%, výrazné zníženie emisií CO2 ako aj znízenie hlučnosti motora o 8 dB sú znakom úspešného vývoja. Motor je spojený s dvojrýchlostnou prevodoukou s extrémne silnou redukciou, neutrálom, spiatočkou, parkovacou polohou a motorovou brzdou. Vzduchový filter je umiestnený pod sedadlom a umožňuje jednoduchší prístup a ľahšiu údržbu. Nemalými zmenami prešiel aj podvozok. Má o 5cm prdĺžený rázvor čím stroj získal vyžšiu stabilitu pri zachovaní rovnakej dĺžky. Osvetlenie najnovšej generácie kombinuje LED svetlá pre denné svietenie s vysoko svietiacimi šošovkami. Zadné svetlá s technológiou LED vyzerajú pekne no majú aj zvýšenú svietivosť pre väčšiu aktívnu bezpečnosť.

Elektricky pripojiteľný pohon všetkých kolies vás dopraví aj na ťažko dostupné miesta, umožňuje lepšiu trakciu v obtiažnych podmienkach a suverénnu priechodnosť extrémnym terénom. Voliteľný je náhon 4x4 buď len na zadnej (2WD) alebo aj na prednej (4WD) náprave, popr. v režime 4WD s elektrickou uzávierkou predného diferenciálu. Výhodou elektronicky pripojiteľného náhonu predných kolies je to, že si ich môžete pripojiť v predstihu tak, ako chcete vy a nie ako je to u automatických systémov až v okamžiku, kedy sa kolesá už pretáčajú. Náhon 4x4 pomôže jednoznačne aj v zime. Zaujímavosťou sú aj snežné pásy ktoré je možné namontovať miesto kolies a premeniť tak stroj na vysoko účinné snežné vozidlo.

Celkom nové nosiče sú teraz z protišmykového plastu a vynikajú praktickosťou vďaka novému inteligentnému uchycovaniu príslušenstva SpeedRack II. Zaujímavosťou je, že predný aj zadný nosič sú symetrické. Ľahko ovládateľná elektrická uzávierka predného diferenciálu umožňuje podstatne zvýšiť trakciu kolies v náročnom teréne a pritom zachovať ľahké a obratné riadenie. Pri normálnej jazde v režime 4x4 sú predné kolesá poháňané cez otvorený diferenciál prednej nápravy. To umožňuje, aby sa mohli v zátačkách predné kolesá otáčať rôznou rýchlosťou a tým umožňuje jednoduché a ľahké ovládanie. Zapnutím uzávierky predného diferenciálu pri zaradenom pohone všetkých kolies (4WD) sa maximalizuje trakcia v ťažkom, extrémnom teréne, tam kde by sa niektoré z predných kolies mohlo začať pretáčať. Sila motora tak ide rovnomerne na všetky štyri kolesá a to umožňuje zdolávanie akýchkoľvek prekážok.

Spoľahlivá automatická prevodovka DURAMATIC ™ je konštruovaná pre najväčšiu záťaž. Tento robusný variátor s plynule meniteľným prevodom reaguje okamžite na zmenu otáčiek, rýchlosti alebo zaťaženia motora. Prevodovku DURAMATIC ™ tvoria tri hlavné prvky - primárna (hnacia) spojka, sekundárna (hnaná) spojka a ozubený klinový remeň, to všetko je ešte doplnené o rozbehovú spojku, vďaka ktorej môže byť primárna spojka neustále zopnutá, čo zmenšuje opotrebovanie hnacieho remeňa. Prevodovka DURAMATIC ™ má polohy L/H/N/R/P (redukcia/rýchlosť dopredu/neutrál/spiatočka a parking (u vybraných modelov)a podporuje brzdenie motorom z prudkého kopca.